Gregoriaanse Kring Nijmegen en de Studiekring Gregoriaans 

De Gregoriaanse Kring is een vaste groep van ongeveer 20 mensen die maandelijks een ochtend bij elkaar komt om gregoriaans te zingen. Er is geen ander doel dan de zangochtend zelf: geen uitvoeringen en geen verplichtingen. We studeren een aantal gezangen in en zingen deze aan het eind van de ochtend nog een keer allemaal achter elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats in de prachtige Cenakelkerk, waarvan de akoestiek en de schoonheid in hoge mate bijdragen aan het zangplezier.

Je kunt vrijblijvend een keer mee komen doen; mocht je je daarna willen aansluiten, dan kun je een knipkaart voor 4 bijeenkomsten kopen. Op die manier waarborgen we enerzijds continuïteit in de groep, maar is het ook geen probleem als je er een keer niet bij bent, want dan betaal je dus ook niet.

Alle data, tijden en kosten van 
de Gregoriaanse Kring Nijmegen vind je in onze AGENDA

Het is wel van belang dat je je vantevoren opgeeft, dan krijg je het repertoire plus studiehulp thuisgestuurd.


In november 2020 zijn we van start gegaan met de Studiekring: voorafgaand aan de Gregoriaanse Kring bestuderen en analyseren we een aantal gezangen, waardoor we er niet alleen meer over te weten komen, maar ze uiteindelijk ook beter kunnen zingen. Er wordt aandacht besteed aan de melodie├źn, de ritmiek en de oudste handschriften waarin deze gezangen zijn opgetekend om te ontdekken hoe al deze facetten in samenspel zijn met de tekst van een gezang. De gezangen worden genomen uit het Kringmateriaal dat die maand gezongen wordt, maar ook als je niet deelneemt aan de Gregoriaanse Kring kun je deze studie-ochtenden bijwonen. 

Alle data, tijden en kosten van de Studiekring vind je in onze  AGENDA


De Gregoriaanse Kring is een landelijk netwerk van maandelijkse gregoriaanse zangbijeenkomsten, die hopelijk in steeds meer steden navolging zal vinden. Zo is er ook de 
Gregoriaanse Kring Utrecht, de Gregoriaanse Kring Den Bosch en de Gregoriaanse Kring Culemborg, in Rotterdam en Groningen. Voor meer informatie over de Kringen kunt u contact opnemen met Wilko Brouwers.