Gregoriaanse Kring Nijmegen

De Gregoriaanse Kring is een vaste groep van ongeveer 20 mensen die maandelijks een ochtend bij elkaar komt om gregoriaans te zingen. Er is geen ander doel dan de zangochtend zelf: geen uitvoeringen en geen verplichtingen. We studeren een aantal gezangen in en zingen deze aan het eind van de ochtend nog een keer allemaal achter elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats in de prachtige Cenakelkerk, waarvan de akoustiek en de schoonheid in hoge mate bijdragen aan het zangplezier.

Je kunt vrijblijvend een keer mee komen doen; mocht je je daarna willen aansluiten, dan kun je een knipkaart voor 4 bijeenkomsten kopen. Op die manier waarborgen we enerzijds continuïteit in de groep, maar is het ook geen probleem als je er een keer niet bij bent, want dan betaal je dus ook niet.

 Alle data, tijden en kosten van 
de Gregoriaanse Kring Nijmegen vind je in onze AGENDA

Het is wel van belang dat je je vantevoren opgeeft! In verband met corona kunnen er maximaal 18 deelnemers per keer komen.


De Gregoriaanse Kring is een landelijk netwerk van maandelijkse gregoriaanse zangbijeenkomsten, die hopelijk in steeds meer steden navolging zal vinden. Zo is er ook de 
Gregoriaanse Kring Utrecht  en de Gregoriaanse Kring Den Bosch. In Culemborg is een Kring in oprichting. Voor meer informatie over de Kringen kunt u contact opnemen met Wilko Brouwers