Gregoriaanse Kring Nijmegen en de Studiekring Gregoriaans 

De Gregoriaanse Kring is een vaste groep van ongeveer 20 mensen die maandelijks een ochtend bij elkaar komt om gregoriaans te zingen. Er is geen ander doel dan de zangochtend zelf: geen uitvoeringen en geen verplichtingen. We studeren een aantal gezangen in en zingen deze aan het eind van de ochtend nog een keer allemaal achter elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats in de prachtige Cenakelkerk, waarvan de akoustiek en de schoonheid in hoge mate bijdragen aan het zangplezier.

Je kunt vrijblijvend een keer mee komen doen; mocht je je daarna willen aansluiten, dan kun je een knipkaart voor 4 bijeenkomsten kopen. Op die manier waarborgen we enerzijds continuïteit in de groep, maar is het ook geen probleem als je er een keer niet bij bent, want dan betaal je dus ook niet.

 Alle data, tijden en kosten van 
de Gregoriaanse Kring Nijmegen vind je in onze AGENDA

Het is wel van belang dat je je vantevoren opgeeft! In verband met corona kunnen er maximaal 8 deelnemers per keer komen. Bij over-inschrijving wordt gezocht naar een extra zangochtend, zodat we iedereen de gelegenheid geven om te komen.


In november 2020 zijn we van start gegaan met onze nieuwe Studiekring: we besteden een middag aan het bestuderen van een aantal gezangen, waardoor we er niet alleen meer over te weten komen, maar ze ook beter kunnen zingen, met meer gevoel voor melodie, ritmiek en tekst. De gezangen worden genomen uit het Kringmateriaal dat die maand gezongen wordt, maar ook als je niet deelneemt aan de Gregoriaanse Kring kun je deze studiemiddagen bijwonen. 

 Alle data, tijden en kosten van de Gregoriaanse Kring Nijmegen vind je in onze  AGENDA


De Gregoriaanse Kring is een landelijk netwerk van maandelijkse gregoriaanse zangbijeenkomsten, die hopelijk in steeds meer steden navolging zal vinden. Zo is er ook de 
Gregoriaanse Kring Utrecht  en de Gregoriaanse Kring Den Bosch. In Culemborg is een Kring in oprichting. Voor meer informatie over de Kringen kunt u contact opnemen met Wilko Brouwers