Zangworkshops


De zangworkshops van het GIN hebben al veel deelnemers enthousiast weten te maken voor het gregoriaans. In een ontspannen sfeer worden er gedurende een zondagmiddag gregoriaanse gezangen ingestudeerd. Elke workshop wordt daarnaast een bepaald aspect van het gregoriaans in de schijnwerpers gezet. De afgelopen jaren kwamen onder andere de geschiedenis van het gregoriaans, het notenschrift, het dirigeren van gregoriaans en de relatie melodie-ritme-tekst aan bod. 

Iedereen is welkom op deze zangworkshops, man en vrouw, met en zonder ervaring. Ben je een doorgewinterde gregoriaanse zanger en wil je graag thuis alvast iets instuderen? Geef dit dan aan als je je opgeeft! Je krijgt dan enkele gezangen toegestuurd, waarvan een gedeelte alleen door een kleine groep ervaren zangers gezongen zal worden (bijvoorbeeld een alleluiavers).

Alle deelnemers ontvangen op de dag zelf een mooi boekje waarin alle gezangen staan.

Het geheel staat onder leiding van Hanneke van der Grinten.


Overzicht van een zangworkshop:

13.00 uur: ontvangst met koffie en thee

13.15 uur: inzingen en instuderen van enkele gezangen

14.45 uur: pauze

15.00 uur: toelichting op een bepaald aspect van het gregoriaans

15.20 uur: instuderen van nieuwe gezangen

16.45 uur: ter afsluiting zingen we op het altaar van de Cenakelkerk alles wat we die middag ingestudeerd hebben - luisteraars welkom!

17.00 uur: einde
Naast de zangworkshops organiseert het GIN onder meer 
- studieworkshops; de data en onderwerpen hiervan vindt u op de pagina
 studieworkshops

- vespers (voor ervaren zangers); meer hierover op de pagina vespers

- de maandelijkse Gregoriaanse Kring Nijmegen 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.